Despre noi

Te salut! Andreea aici 😁.

Vreau să îți povestesc puțin despre ceea ce vei găsi pe această pagină și cum a luat naștere.

Sunt psihoterapeut sistemic de cuplu și familie de aproximativ 11 ani și dintotdeauna mi-am dorit să pot fi de ajutor celor din jurul meu, cu tot ce am putut eu, în diverse etape din viață.

Dap, știu cum sună asta. Cale sigură către (cel puțin) burn-out. Nu aș vrea să se înțeleagă că a-ți dori să ajuți este greșit, nici vorbă. Aș vrea doar să accentuez că pe lângă a-i ajuta pe ceilalți TREBUIE să ne ajutăm și pe noi înșine.

Și uite așa, ajungem la o altă bucățică din poveste, când datorită unei malformatii congenitale (cel mai probabil) a arterelor si vaselor de sânge de pe creier, am făcut un AVC. Sau altfel spus, aveam această malformație și, printr-o lipsă serioasă de grijă de sine, a ajuns să își facă simțită prezența. Datorită acestei hemoragii, în luna martie am trecut printr-o intervenție chirurgicală pe creier iar de atunci sunt în recuperare, fără urmări majore (există câteva, “minore”, în contextul dat pe care nu le voi enumera acum).

Nu relatez această poveste ca să întristez ci doar ca să arăt că, din păcate, lipsa de grijă de sine (pe multiple planuri) poate duce la astfel de situații de care poate că ar fi bine să ne lipsim.

În urma acestei experiențe am hotărât să schimb macazul pe mai multe planuri și să am mai multă grijă (și) de mine, într-un mod constant.

Acest mic proiect de suflet “ The self-care box- reconnect with yourself” a luat naștere exact așa cum vine pe lume un copil: cu entuziasm, curiozitate, teamă, durere și bucurie. Toate micile “lucrușoare” din aceste cutii sunt acele lucruri care pe mine m-au ținut pe linia de plutire atât pe parcursul șederii în spital cât și al perioadei care a urmat. Sunt mici obiecte care ne pot bucura sufletul, mintea și corpul.

Desigur, grija de sine nu este doar despre aceste mici bucurii ci mai ales despre auto-descoperire, o înțelegere mai profundă a mea ca ființă și a celor din jurul meu, o conectare în profunzime, într-o manieră constantă și consecventă la mine însumi/însămi întâi iar apoi la ceilalți.
Pentru mine aceste descoperiri au avut loc în cărțile de suflet citite, în psihoterapia mea personală, în interacțiunile de toate tipurile cu oamenii din jurul meu.

Pentru momentele cu mine, în care am nevoie să mă “recompun”, aproape întotdeauna apelez la o carte, fie că o citesc, fie că e o carte de colorat și colorez, fie că revin la idei și mi le notez și îmi acord spațiu interior să conștientizez ceea ce simt față de cele citite.

Aș putea spune, fără să exagerez, că cititul mi-a salvat sănătatea mentală. (Sigur, am “baiuri la mansardă” ca noi toți 😅 dar nediagnosticate clinic).

Te invit așadar să îți acorzi spațiu și timp pentru o redescoperire a ta, prin căile care îți sunt ție cele mai potrivite.

Cu drag,
Andreea